Multifunctional briefcase

Multifunctional briefcase

Multifunctional briefcase

Deze multifunctionele koffer heb ik gemaakt tijdens mijn eerste stage in Amsterdam. De ontwerpen waren van het bedrijf Ninok en het bedrijf heeft mij de opdracht gegeven om deze koffer te maken. Voor deze koffer heb ik ervoor gekozen om verschillende soorten restmateriaal hout te gebruiken om meer kleur toe te voegen in het product.

Tijdens het maak proces ben ik erachter gekomen dat de lade er makkelijk uit zou kunnen schuiven en we natuurlijk niet willen dat iemand een laptop erin legt, de koffer meeneemt en de lade eruit schuift met de laptop erin. Voor dit probleem heb ik een ‘push to open scharnier’ ontleed en verkleint in de koffer. Hiermee kon je de lade op slot zetten wanneer je er mee zou lopen en wanneer je de lade wilde open maken dan kon je doormiddel van het drukken op het houten stokje de lade van het slot halen en de lade open schuiven.

De koffer bestaat uit 4 onderdelen: 1 lade, de koffer zelf waar de lade in geschoven kan worden en 2 planken dat omgeklapt kan worden. De lade is aan elkaar verbonden doormiddel van zwaluwstaart verbindingen en de binnenkant van alle latten van de lade zit een sponning van 3 millimeter waar een 3 millimeter dikke multiplex plaatje in zit waar het papierwerk en de laptop in gelegd kan worden.

De koffer zelf bestaat uit 4 latten hout dat verbonden is doormiddel van een verstek verbinding. De binnenmaat is naast 2 millimeter groter dan de buitenmaat van de lade, dit zorgt ervoor dat de lade er soepel doorheen geschoven kan worden, maar niet teveel speling geeft. Aan de koffer zit een handvat dat ook gemaakt is van hout, de vorm van het handvat is uit de losse pols getekend en op een blok hout geplakt. Die vorm is met een lintzaag eruit gezaagd en daarna zijn de randen van het handvat afgerond doormiddel van een bovenhandfrees. 

Naast het handvat zijn er ook 2 planken die aan elkaar en aan de koffer vastgeschroefd zijn doormiddel van messing scharnieren, dit zorgt ervoor dat de planken omgeklapt kunnen worden zodat er aan gewerkt kan worden. Aan de achterkant van de onderste plank heb ik een zelf gekozen vorm uit 3 millimeter hout gezaagd dat met kleinere, messing scharnieren vast geschroefd zijn, dit zorgt ervoor dat wanneer je de planken omklapt dat de onderste plank op verschillende manieren omhoog gezet kan worden. Deze vorm is ook uit de onderste plank gefreesd waardoor je de planken plat kan leggen wanneer je klaar bent met werken.

 

Deze multifunctionele koffer heb ik gemaakt tijdens mijn eerste stage in Amsterdam. De ontwerpen waren van het bedrijf Ninok en het bedrijf heeft mij de opdracht gegeven om deze koffer te maken. Voor deze koffer heb ik ervoor gekozen om verschillende soorten restmateriaal hout te gebruiken om meer kleur toe te voegen in het product.

Tijdens het maak proces ben ik erachter gekomen dat de lade er makkelijk uit zou kunnen schuiven en we natuurlijk niet willen dat iemand een laptop erin legt, de koffer meeneemt en de lade eruit schuift met de laptop erin. Voor dit probleem heb ik een ‘push to open scharnier’ ontleed en verkleint in de koffer. Hiermee kon je de lade op slot zetten wanneer je er mee zou lopen en wanneer je de lade wilde open maken dan kon je doormiddel van het drukken op het houten stokje de lade van het slot halen en de lade open schuiven.

De koffer bestaat uit 4 onderdelen: 1 lade, de koffer zelf waar de lade in geschoven kan worden en 2 planken dat omgeklapt kan worden. De lade is aan elkaar verbonden doormiddel van zwaluwstaart verbindingen en de binnenkant van alle latten van de lade zit een sponning van 3 millimeter waar een 3 millimeter dikke multiplex plaatje in zit waar het papierwerk en de laptop in gelegd kan worden.

De koffer zelf bestaat uit 4 latten hout dat verbonden is doormiddel van een verstek verbinding. De binnenmaat is naast 2 millimeter groter dan de buitenmaat van de lade, dit zorgt ervoor dat de lade er soepel doorheen geschoven kan worden, maar niet teveel speling geeft. Aan de koffer zit een handvat dat ook gemaakt is van hout, de vorm van het handvat is uit de losse pols getekend en op een blok hout geplakt. Die vorm is met een lintzaag eruit gezaagd en daarna zijn de randen van het handvat afgerond doormiddel van een bovenhandfrees. 

Naast het handvat zijn er ook 2 planken die aan elkaar en aan de koffer vastgeschroefd zijn doormiddel van messing scharnieren, dit zorgt ervoor dat de planken omgeklapt kunnen worden zodat er aan gewerkt kan worden. Aan de achterkant van de onderste plank heb ik een zelf gekozen vorm uit 3 millimeter hout gezaagd dat met kleinere, messing scharnieren vast geschroefd zijn, dit zorgt ervoor dat wanneer je de planken omklapt dat de onderste plank op verschillende manieren omhoog gezet kan worden. Deze vorm is ook uit de onderste plank gefreesd waardoor je de planken plat kan leggen wanneer je klaar bent met werken.

 

Deze multifunctionele koffer heb ik gemaakt tijdens mijn eerste stage in Amsterdam. De ontwerpen waren van het bedrijf Ninok en het bedrijf heeft mij de opdracht gegeven om deze koffer te maken. Voor deze koffer heb ik ervoor gekozen om verschillende soorten restmateriaal hout te gebruiken om meer kleur toe te voegen in het product.

Tijdens het maak proces ben ik erachter gekomen dat de lade er makkelijk uit zou kunnen schuiven en we natuurlijk niet willen dat iemand een laptop erin legt, de koffer meeneemt en de lade eruit schuift met de laptop erin. Voor dit probleem heb ik een ‘push to open scharnier’ ontleed en verkleint in de koffer. Hiermee kon je de lade op slot zetten wanneer je er mee zou lopen en wanneer je de lade wilde open maken dan kon je doormiddel van het drukken op het houten stokje de lade van het slot halen en de lade open schuiven.

De koffer bestaat uit 4 onderdelen: 1 lade, de koffer zelf waar de lade in geschoven kan worden en 2 planken dat omgeklapt kan worden. De lade is aan elkaar verbonden doormiddel van zwaluwstaart verbindingen en de binnenkant van alle latten van de lade zit een sponning van 3 millimeter waar een 3 millimeter dikke multiplex plaatje in zit waar het papierwerk en de laptop in gelegd kan worden.

De koffer zelf bestaat uit 4 latten hout dat verbonden is doormiddel van een verstek verbinding. De binnenmaat is naast 2 millimeter groter dan de buitenmaat van de lade, dit zorgt ervoor dat de lade er soepel doorheen geschoven kan worden, maar niet teveel speling geeft. Aan de koffer zit een handvat dat ook gemaakt is van hout, de vorm van het handvat is uit de losse pols getekend en op een blok hout geplakt. Die vorm is met een lintzaag eruit gezaagd en daarna zijn de randen van het handvat afgerond doormiddel van een bovenhandfrees. 

Naast het handvat zijn er ook 2 planken die aan elkaar en aan de koffer vastgeschroefd zijn doormiddel van messing scharnieren, dit zorgt ervoor dat de planken omgeklapt kunnen worden zodat er aan gewerkt kan worden. Aan de achterkant van de onderste plank heb ik een zelf gekozen vorm uit 3 millimeter hout gezaagd dat met kleinere, messing scharnieren vast geschroefd zijn, dit zorgt ervoor dat wanneer je de planken omklapt dat de onderste plank op verschillende manieren omhoog gezet kan worden. Deze vorm is ook uit de onderste plank gefreesd waardoor je de planken plat kan leggen wanneer je klaar bent met werken.

 

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!