The friendship bench

The friendship bench

The friendship bench

Dit project gaat meer om het verhaal dan het eindproduct dat gemaakt is.

Tijdens mijn stage heb ik mogen helpen bij het geven van de cursus basis houtbewerking voor vluchtelingen. Hierbij hebben wij, in opdracht van ASKV, mogen helpen begeleiden in het opbouwen van een nieuwe toekomst voor vluchtelingen. Deze vluchtelingen hebben veel traumatische ervaringen meegemaakt en het bedrijf Ninok, in samenwerking met ASKV, helpen die vluchtelingen naar een betere toekomst.

In de periode dat ik heb mogen helpen met het lesgeven, werd het bedrijf benaderd door de ministerie van buitenlandse zaken met de vraag of er een product gemaakt kon worden dat hielp in de psychische hulpverlening in crisisgebieden. Hieruit ontstond de ‘friendship bench’.

Dit idee is naar voren gekomen omdat er ons is verteld dat er in die landen niet veel gecommuniceerd wordt over de extreme ervaringen die mensen hebben ervaren. Dit bankje representeert het idee dat de mensen die naar Nederland komen met een traumatische ervaring beginnen met communiceren zodat wij hun beter kunnen helpen.

Deze bank is uiteindelijk naar Koningin Maxima gegaan en heeft zij samen met Minister Kaag op het bankje gezeten. De ervaring dat ik heb mee mogen helpen bij zo’n mooie opdracht is prachtig en heeft ook een hele andere kant laten zien over vluchtelingen en hun achtergrond. 

Dit project gaat meer om het verhaal dan het eindproduct dat gemaakt is.

Tijdens mijn stage heb ik mogen helpen bij het geven van de cursus basis houtbewerking voor vluchtelingen. Hierbij hebben wij, in opdracht van ASKV, mogen helpen begeleiden in het opbouwen van een nieuwe toekomst voor vluchtelingen. Deze vluchtelingen hebben veel traumatische ervaringen meegemaakt en het bedrijf Ninok, in samenwerking met ASKV, helpen die vluchtelingen naar een betere toekomst.

In de periode dat ik heb mogen helpen met het lesgeven, werd het bedrijf benaderd door de ministerie van buitenlandse zaken met de vraag of er een product gemaakt kon worden dat hielp in de psychische hulpverlening in crisisgebieden. Hieruit ontstond de ‘friendship bench’.

Dit idee is naar voren gekomen omdat er ons is verteld dat er in die landen niet veel gecommuniceerd wordt over de extreme ervaringen die mensen hebben ervaren. Dit bankje representeert het idee dat de mensen die naar Nederland komen met een traumatische ervaring beginnen met communiceren zodat wij hun beter kunnen helpen.

Deze bank is uiteindelijk naar Koningin Maxima gegaan en heeft zij samen met Minister Kaag op het bankje gezeten. De ervaring dat ik heb mee mogen helpen bij zo’n mooie opdracht is prachtig en heeft ook een hele andere kant laten zien over vluchtelingen en hun achtergrond. 

Dit project gaat meer om het verhaal dan het eindproduct dat gemaakt is.

Tijdens mijn stage heb ik mogen helpen bij het geven van de cursus basis houtbewerking voor vluchtelingen. Hierbij hebben wij, in opdracht van ASKV, mogen helpen begeleiden in het opbouwen van een nieuwe toekomst voor vluchtelingen. Deze vluchtelingen hebben veel traumatische ervaringen meegemaakt en het bedrijf Ninok, in samenwerking met ASKV, helpen die vluchtelingen naar een betere toekomst.

In de periode dat ik heb mogen helpen met het lesgeven, werd het bedrijf benaderd door de ministerie van buitenlandse zaken met de vraag of er een product gemaakt kon worden dat hielp in de psychische hulpverlening in crisisgebieden. Hieruit ontstond de ‘friendship bench’.

Dit idee is naar voren gekomen omdat er ons is verteld dat er in die landen niet veel gecommuniceerd wordt over de extreme ervaringen die mensen hebben ervaren. Dit bankje representeert het idee dat de mensen die naar Nederland komen met een traumatische ervaring beginnen met communiceren zodat wij hun beter kunnen helpen.

Deze bank is uiteindelijk naar Koningin Maxima gegaan en heeft zij samen met Minister Kaag op het bankje gezeten. De ervaring dat ik heb mee mogen helpen bij zo’n mooie opdracht is prachtig en heeft ook een hele andere kant laten zien over vluchtelingen en hun achtergrond. 

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!