Tense collection

Tense collection

Tense collection

Tijdens mijn 2e jaar van  mijn opleiding kregen wij de opdracht om uit 1 plaat multiplex een meubel te maken met zo min mogelijk afval materiaal te creëren. Deze opdracht moesten wij doen met daarvoor een onderzoek te doen naar creatieve designers en hun techniek over te nemen. 

Mijn onderzoek begon dus met het zoeken naar creatieve designers en hun techniek goed te onderzoeken. De techniek die mijn creatieve designers hebben gebruikt was de techniek om een verbinding te maken doormiddel van spanning. Hun hebben dat toegepast met spanbanden.

Nu ik weet welke techniek ik wilde gebruiken in mijn meubels, ben ik gaan kijken welke vormen creatief zijn maar ook zo min mogelijk afval creëren. Met klei heb ik verschillende afdrukken gemaakt waaronder een van een deel van een iphone hoesje, dat was een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken.

Met de vorm en technieken kon ik beginnen met het ontwerpen van de meubels. Na vele soorten ontwerpen heb ik ervoor gekozen om de vorm die ik had 2 maal uit te frezen waardoor ik een rand creëerde en de binnenkant direct kon gebruiken als planken in de meubels zelf.Hierdoor gebruik ik het deel wat ik heb uitgefreesd en heb ik nog minder afval gecreëerd

In plaats van 1 meubel uit een plaat multiplex halen, heb ik het voor elkaar gekregen om 4 verschillende meubels te maken uit 2 platen materiaal. Hierdoor is het mij gelukt om een gehele collectie te maken. Na het frezen van alle onderdelen heb ik doormiddel van simplex lamello’s de vormen aan elkaar verbonden, dit zijn lamello’s die je aan het hout vast maakt en dan gemakkelijk in en uit elkaar kan schuiven.

Om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet snel omvallen of uit elkaar komen heb ik schroefhaken in het hout geschroefd en daar stalen kettingen aan elkaar verbonden waardoor er dus spanning op staat. Met een kruis aan de achterkant zorgen de kettingen ervoor dat het niet om kan vallen.

Tijdens mijn 2e jaar van  mijn opleiding kregen wij de opdracht om uit 1 plaat multiplex een meubel te maken met zo min mogelijk afval materiaal te creëren. Deze opdracht moesten wij doen met daarvoor een onderzoek te doen naar creatieve designers en hun techniek over te nemen.

Mijn onderzoek begon dus met het zoeken naar creatieve designers en hun techniek goed te onderzoeken. De techniek die mijn creatieve designers hebben gebruikt was de techniek om een verbinding te maken doormiddel van spanning. Hun hebben dat toegepast met spanbanden.

Nu ik weet welke techniek ik wilde gebruiken in mijn meubels, ben ik gaan kijken welke vormen creatief zijn maar ook zo min mogelijk afval creëren. Met klei heb ik verschillende afdrukken gemaakt waaronder een van een deel van een iphone hoesje, dat was een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken.

Met de vorm en technieken kon ik beginnen met het ontwerpen van de meubels. Na vele soorten ontwerpen heb ik ervoor gekozen om de vorm die ik had 2 maal uit te frezen waardoor ik een rand creëerde en de binnenkant direct kon gebruiken als planken in de meubels zelf.Hierdoor gebruik ik het deel wat ik heb uitgefreesd en heb ik nog minder afval gecreëerd

In plaats van 1 meubel uit een plaat multiplex halen, heb ik het voor elkaar gekregen om 4 verschillende meubels te maken uit 2 platen materiaal. Hierdoor is het mij gelukt om een gehele collectie te maken. Na het frezen van alle onderdelen heb ik doormiddel van simplex lamello’s de vormen aan elkaar verbonden, dit zijn lamello’s die je aan het hout vast maakt en dan gemakkelijk in en uit elkaar kan schuiven.

Om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet snel omvallen of uit elkaar komen heb ik schroefhaken in het hout geschroefd en daar stalen kettingen aan elkaar verbonden waardoor er dus spanning op staat. Met een kruis aan de achterkant zorgen de kettingen ervoor dat het niet om kan vallen.

Tijdens mijn 2e jaar van  mijn opleiding kregen wij de opdracht om uit 1 plaat multiplex een meubel te maken met zo min mogelijk afval materiaal te creëren. Deze opdracht moesten wij doen met daarvoor een onderzoek te doen naar creatieve designers en hun techniek over te nemen.

Mijn onderzoek begon dus met het zoeken naar creatieve designers en hun techniek goed te onderzoeken. De techniek die mijn creatieve designers hebben gebruikt was de techniek om een verbinding te maken doormiddel van spanning. Hun hebben dat toegepast met spanbanden.

Nu ik weet welke techniek ik wilde gebruiken in mijn meubels, ben ik gaan kijken welke vormen creatief zijn maar ook zo min mogelijk afval creëren. Met klei heb ik verschillende afdrukken gemaakt waaronder een van een deel van een iphone hoesje, dat was een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken.

Met de vorm en technieken kon ik beginnen met het ontwerpen van de meubels. Na vele soorten ontwerpen heb ik ervoor gekozen om de vorm die ik had 2 maal uit te frezen waardoor ik een rand creëerde en de binnenkant direct kon gebruiken als planken in de meubels zelf.Hierdoor gebruik ik het deel wat ik heb uitgefreesd en heb ik nog minder afval gecreëerd

In plaats van 1 meubel uit een plaat multiplex halen, heb ik het voor elkaar gekregen om 4 verschillende meubels te maken uit 2 platen materiaal. Hierdoor is het mij gelukt om een gehele collectie te maken. Na het frezen van alle onderdelen heb ik doormiddel van simplex lamello’s de vormen aan elkaar verbonden, dit zijn lamello’s die je aan het hout vast maakt en dan gemakkelijk in en uit elkaar kan schuiven.

Om ervoor te zorgen dat de onderdelen niet snel omvallen of uit elkaar komen heb ik schroefhaken in het hout geschroefd en daar stalen kettingen aan elkaar verbonden waardoor er dus spanning op staat. Met een kruis aan de achterkant zorgen de kettingen ervoor dat het niet om kan vallen.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!