Decoratief raamwerkje

Decoratief raamwerkje

Decoratief raamwerkje

Dit raamwerkje heb ik moeten maken om de basis smeden af te ronden bij mijn stage in Batavialand in Lelystad.

In het begin heb ik 2 staven naar binnen gesmeed waardoor er een bolling ontstaat in het midden van de staaf, in die bollingen heb ik gaten geslagen en vierkant geslagen waardoor er een ander staaf in past. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat daar een ander gat in geslagen kon worden om dan het raamwerkje vast te maken.

Om een decoratieve draai aan te maken heb ik de uiteindes met een kwartslag gedraaid en heb ik die gebogen zodat die als uitstekende bogen op een raam kan hangen.

Daarna ben ik begonnen met de gebogen spiesen. Eerst heb ik 2 vierkante staven gepakt en op dezelfde maat afgezaagd, deze heb ik uitgerekt en een punt aan gesmeed. Wanner die klaar waren hoefde ik die alleen in de gaten te duwen en bij elkaar heb je een raamwerkje.

Dit raamwerkje heb ik moeten maken om de basis smeden af te ronden bij mijn stage in Batavialand in Lelystad.

In het begin heb ik 2 staven naar binnen gesmeed waardoor er een bolling ontstaat in het midden van de staaf, in die bollingen heb ik gaten geslagen en vierkant geslagen waardoor er een ander staaf in past. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat daar een ander gat in geslagen kon worden om dan het raamwerkje vast te maken.

Om een decoratieve draai aan te maken heb ik de uiteindes met een kwartslag gedraaid en heb ik die gebogen zodat die als uitstekende bogen op een raam kan hangen.

Daarna ben ik begonnen met de gebogen spiesen. Eerst heb ik 2 vierkante staven gepakt en op dezelfde maat afgezaagd, deze heb ik uitgerekt en een punt aan gesmeed. Wanner die klaar waren hoefde ik die alleen in de gaten te duwen en bij elkaar heb je een raamwerkje.

Dit raamwerkje heb ik moeten maken om de basis smeden af te ronden bij mijn stage in Batavialand in Lelystad.

In het begin heb ik 2 staven naar binnen gesmeed waardoor er een bolling ontstaat in het midden van de staaf, in die bollingen heb ik gaten geslagen en vierkant geslagen waardoor er een ander staaf in past. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat daar een ander gat in geslagen kon worden om dan het raamwerkje vast te maken.

Om een decoratieve draai aan te maken heb ik de uiteindes met een kwartslag gedraaid en heb ik die gebogen zodat die als uitstekende bogen op een raam kan hangen.

Daarna ben ik begonnen met de gebogen spiesen. Eerst heb ik 2 vierkante staven gepakt en op dezelfde maat afgezaagd, deze heb ik uitgerekt en een punt aan gesmeed. Wanner die klaar waren hoefde ik die alleen in de gaten te duwen en bij elkaar heb je een raamwerkje.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!