3-poot

3-poot

3-poot

Na de ervaring die ik heb opgedaan met het leren van de basis technieken smeden heb ik de opdracht gekregen om twee 3-poten te maken voor ketels.
Deze 3-poten met ketels worden nu gebruikt in Batavialand als decoratie.

Het proces begon met 3 vierkante staven staal en begon ik eerst met het draaien van het staal op regelmatige afstanden. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat de 3 poten op een mooie, egale manier over elkaar heen kunnen draaien.

Na het plat slaan van de uiteindes heb ik bij de andere uiteindes soort vogelpootjes gemaakt zodat het goed op de grond staat zonder weg te schuiven.
Daarna heb ik bij de bovenkant gaten geboord zodat de haak er doorheen past en alles bij elkaar houdt. Nadat de gaten geboord waren heb ik bij alle 3 de poten de bovenkant een deel gebogen waardoor het kan staan. Wanneer de haak klaar was en in de gaten paste, had ik die in de poten gedaan en de bovenkant van de haak plat geslagen zodat die vast zit.

Het moment dat de 3-poot zelf helemaal klaar was heb ik de ketting gemaakt, dit heb ik helemaal zelf aan elkaar vast gesmeed en vast gelast.

Wanneer alles klaar was en ik mijn stage periode had afgerond heb ik een gezamenlijke lunch georganiseerd en hebben we lekker soep gegeten dat opgewarmd was in mijn 3-poot.

Na de ervaring die ik heb opgedaan met het leren van de basis technieken smeden heb ik de opdracht gekregen om twee 3-poten te maken voor ketels. Deze 3-poten met ketels worden nu gebruikt in Batavialand als decoratie.

Het proces begon met 3 vierkante staven staal en begon ik eerst met het draaien van het staal op regelmatige afstanden. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat de 3 poten op een mooie, egale manier over elkaar heen kunnen draaien.

Na het plat slaan van de uiteindes heb ik bij de andere uiteindes soort vogelpootjes gemaakt zodat het goed op de grond staat zonder weg te schuiven. Daarna heb ik bij de bovenkant gaten geboord zodat de haak er doorheen past en alles bij elkaar houdt. Nadat de gaten geboord waren heb ik bij alle 3 de poten de bovenkant een deel gebogen waardoor het kan staan. Wanneer de haak klaar was en in de gaten paste, had ik die in de poten gedaan en de bovenkant van de haak plat geslagen zodat die vast zit.

Het moment dat de 3-poot zelf helemaal klaar was heb ik de ketting gemaakt, dit heb ik helemaal zelf aan elkaar vast gesmeed en vast gelast.

Wanneer alles klaar was en ik mijn stage periode had afgerond heb ik een gezamenlijke lunch georganiseerd en hebben we lekker soep gegeten dat opgewarmd was in mijn 3-poot.

Na de ervaring die ik heb opgedaan met het leren van de basis technieken smeden heb ik de opdracht gekregen om twee 3-poten te maken voor ketels. Deze 3-poten met ketels worden nu gebruikt in Batavialand als decoratie.

Het proces begon met 3 vierkante staven staal en begon ik eerst met het draaien van het staal op regelmatige afstanden. De uiteindes heb ik plat geslagen zodat de 3 poten op een mooie, egale manier over elkaar heen kunnen draaien.

Na het plat slaan van de uiteindes heb ik bij de andere uiteindes soort vogelpootjes gemaakt zodat het goed op de grond staat zonder weg te schuiven. Daarna heb ik bij de bovenkant gaten geboord zodat de haak er doorheen past en alles bij elkaar houdt. Nadat de gaten geboord waren heb ik bij alle 3 de poten de bovenkant een deel gebogen waardoor het kan staan. Wanneer de haak klaar was en in de gaten paste, had ik die in de poten gedaan en de bovenkant van de haak plat geslagen zodat die vast zit.

Het moment dat de 3-poot zelf helemaal klaar was heb ik de ketting gemaakt, dit heb ik helemaal zelf aan elkaar vast gesmeed en vast gelast.

Wanneer alles klaar was en ik mijn stage periode had afgerond heb ik een gezamenlijke lunch georganiseerd en hebben we lekker soep gegeten dat opgewarmd was in mijn 3-poot.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!