Wall of Ford

Wall of Ford

Wall of Ford

Dit is het ene laatste project dat ik heb gemaakt voordat wij overgingen naar het examen jaar. De opdracht was dat wij een wandmeubel moesten maken, maar deze keer mochten wij zelf kiezen hoe het eruit kwam te zien.
Omdat ik zelf al te veel in mijn eigen kamer had staan, heb ik aan mijn familie gevraagd of hun iets wilde hebben. Mijn broertje vond het heel gaaf om een meubel aan de muur te hebben hangen dat ik zou maken.

Dus samen met mijn broertje ben ik gaan kijken wat hij nou echt mooi vind aan een wandmeubel. Samen hebben wij gekeken wat het beste bij hem paste en zijn we overeengekomen dat we iets gingen doen met een auto omdat hij veel van auto’s houdt. De auto dat gekozen werd was uiteindelijk een Ford Mustang.

Omdat ik in een bepaalde periode deze kast af moest hebben, had ik ervoor gekozen om dit niet te doen van massief hout. De kast is gemaakt van multiplex en heb ik 12 keer uitgefreesd. Die 12 vormen heb ik uiteindelijk op elkaar geschoven en aan elkaar gelijmd zodat het uiteindelijk een diepte creëerde. 

Nadat ik de onderdelen aan elkaar had gelijmd heb ik het multiplex gefineerd, dit omdat mijn broertje het leuker vond om een massief houten look te krijgen.
In dit project moesten mensen ook kunnen zien dat ik als ontwerper het had gemaakt. Door dit tot stand te brengen heb ik een eigen scharnier gemaakt van hout achter de velgen van de auto. Deze scharnieren kun je doormiddel van de dollar teken op de velg omdraaien waardoor hij opent en sluit.

Voor de kop- en achterlampen heb ik plexiglas gelaserd in de vorm van de lampen en erin gedrukt.
Deze vorm is zo precies dat het er niet uitschuift. Wel heb ik het plexiglas in zo’n vorm gelaserd dat een stukje aan de binnenkant uitsteekt zodat je het met de hand eruit kan halen om daarachter de schroeven erin en uit te schroeven.

Dit is het ene laatste project dat ik heb gemaakt voordat wij overgingen naar het examen jaar. De opdracht was dat wij een wandmeubel moesten maken, maar deze keer mochten wij zelf kiezen hoe het eruit kwam te zien.
Omdat ik zelf al te veel in mijn eigen kamer had staan, heb ik aan mijn familie gevraagd of hun iets wilde hebben. Mijn broertje vond het heel gaaf om een meubel aan de muur te hebben hangen dat ik zou maken.

Dus samen met mijn broertje ben ik gaan kijken wat hij nou echt mooi vind aan een wandmeubel. Samen hebben wij gekeken wat het beste bij hem paste en zijn we overeengekomen dat we iets gingen doen met een auto omdat hij veel van auto’s houdt. De auto dat gekozen werd was uiteindelijk een Ford Mustang.

Omdat ik in een bepaalde periode deze kast af moest hebben, had ik ervoor gekozen om dit niet te doen van massief hout. De kast is gemaakt van multiplex en heb ik 12 keer uitgefreesd. Die 12 vormen heb ik uiteindelijk op elkaar geschoven en aan elkaar gelijmd zodat het uiteindelijk een diepte creëerde. 

Nadat ik de onderdelen aan elkaar had gelijmd heb ik het multiplex gefineerd, dit omdat mijn broertje het leuker vond om een massief houten look te krijgen.
In dit project moesten mensen ook kunnen zien dat ik als ontwerper het had gemaakt. Door dit tot stand te brengen heb ik een eigen scharnier gemaakt van hout achter de velgen van de auto. Deze scharnieren kun je doormiddel van de dollar teken op de velg omdraaien waardoor hij opent en sluit.

Voor de kop- en achterlampen heb ik plexiglas gelaserd in de vorm van de lampen en erin gedrukt.
Deze vorm is zo precies dat het er niet uitschuift. Wel heb ik het plexiglas in zo’n vorm gelaserd dat een stukje aan de binnenkant uitsteekt zodat je het met de hand eruit kan halen om daarachter de schroeven erin en uit te schroeven.

Dit is het ene laatste project dat ik heb gemaakt voordat wij overgingen naar het examen jaar. De opdracht was dat wij een wandmeubel moesten maken, maar deze keer mochten wij zelf kiezen hoe het eruit kwam te zien.
Omdat ik zelf al te veel in mijn eigen kamer had staan, heb ik aan mijn familie gevraagd of hun iets wilde hebben. Mijn broertje vond het heel gaaf om een meubel aan de muur te hebben hangen dat ik zou maken.

Dus samen met mijn broertje ben ik gaan kijken wat hij nou echt mooi vind aan een wandmeubel. Samen hebben wij gekeken wat het beste bij hem paste en zijn we overeengekomen dat we iets gingen doen met een auto omdat hij veel van auto’s houdt. De auto dat gekozen werd was uiteindelijk een Ford Mustang.

Omdat ik in een bepaalde periode deze kast af moest hebben, had ik ervoor gekozen om dit niet te doen van massief hout. De kast is gemaakt van multiplex en heb ik 12 keer uitgefreesd. Die 12 vormen heb ik uiteindelijk op elkaar geschoven en aan elkaar gelijmd zodat het uiteindelijk een diepte creëerde. 

Nadat ik de onderdelen aan elkaar had gelijmd heb ik het multiplex gefineerd, dit omdat mijn broertje het leuker vond om een massief houten look te krijgen.
In dit project moesten mensen ook kunnen zien dat ik als ontwerper het had gemaakt. Door dit tot stand te brengen heb ik een eigen scharnier gemaakt van hout achter de velgen van de auto. Deze scharnieren kun je doormiddel van de dollar teken op de velg omdraaien waardoor hij opent en sluit.

Voor de kop- en achterlampen heb ik plexiglas gelaserd in de vorm van de lampen en erin gedrukt.
Deze vorm is zo precies dat het er niet uitschuift. Wel heb ik het plexiglas in zo’n vorm gelaserd dat een stukje aan de binnenkant uitsteekt zodat je het met de hand eruit kan halen om daarachter de schroeven erin en uit te schroeven.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!