Interieur nieuw pand Ilfu

Interieur nieuw pand Ilfu

Interieur nieuw pand Ilfu

Het bedrijf ILFU ging verhuizen en het was aan Ro-Enzo om die opdracht op zich te nemen. Wel was Ro-Enzo te druk met een opdracht in Spanje en heeft dus mij gevraagd om een boekenkast van 6×4 meter te maken.

Deze boekenkast is gemaakt van steigerplanken, dit zijn vurenhouten planken die in steigers zijn gebruikt in de bouw. Het leuke hiervan is dat je gebruikssporen ziet in het hout. Deze gebruikssporen zijn wat grijzig vanwege het cement dat gebruikt wordt in de bouw en deze gebruikssporen geven karakter. 

Ik ben begonnen met het maken van de kleinere kastjes, deze kastjes waren bedoeld om spullen in op te bergen die ze vaker nodig hadden in de cursuskamer. 
Deze kastjes hebben allemaal 2 deuren die verbonden zijn doormiddel van zwarte staarthengscharnieren en deze deuren kun je openmaken met ronde, zwarte deurknoppen.

Daarna heb ik veel planken aan elkaar verlijmd zodat het dieper werd en wanneer het droog was had ik het op formaat gezaagd voor de lange en korte planken.
De langere planken hadden we tussen de kastjes verbonden doormiddel van schroeven en zo diende ze als poten en tussenschotten voor de boekenplankjes. Hiertussen hebben we dus de kleine plankjes verbonden en zo hebben wij een boekenkast van 6×4 meter gemaakt.
Samen met onze lieve collega Maarten van Qbxs stands hebben wij samen de boekenkast in elkaar kunnen zetten.

Naast de boekenkast hebben wij ook een lichtbak gemaakt dat dient als bar. Deze bar bestond al en wij hebben alleen een voorkant uit laten laseren en verbonden aan de bar.
Ook was het nodig om een extra kleiner kastje te maken voor opslag, hier heb ik een skelet voor gemaakt en heb ik planken hout ertussen verbonden waardoor je het skelet nog zou kunnen zien.
De deur hebben we groen geschilderd zodat het in verbinding stond met de muren die wij groen hebben geschilderd.

Voor de mensen die daar een cursus wilde volgen die in een rolstoel zitten heb ik 2 schansen gemaakt zodat zij zonder moeite de verhoging op en af kunnen gaan.
Deze schansen zijn ook groen geschilderd met zwarte, zilveren randen.
Ook was er een vloerverbreding nodig om daarop een glazen, stalen muur te maken zodat men niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Deze vloerverbreding is ook gemaakt doormiddel van een skelet en planken die daarop verbonden zijn.

Het bedrijf ILFU ging verhuizen en het was aan Ro-Enzo om die opdracht op zich te nemen. Wel was Ro-Enzo te druk met een opdracht in Spanje en heeft dus mij gevraagd om een boekenkast van 6×4 meter te maken.

Deze boekenkast is gemaakt van steigerplanken, dit zijn vurenhouten planken die in steigers zijn gebruikt in de bouw. Het leuke hiervan is dat je gebruikssporen ziet in het hout. Deze gebruikssporen zijn wat grijzig vanwege het cement dat gebruikt wordt in de bouw en deze gebruikssporen geven karakter. 

Ik ben begonnen met het maken van de kleinere kastjes, deze kastjes waren bedoeld om spullen in op te bergen die ze vaker nodig hadden in de cursuskamer. 
Deze kastjes hebben allemaal 2 deuren die verbonden zijn doormiddel van zwarte staarthengscharnieren en deze deuren kun je openmaken met ronde, zwarte deurknoppen.

Daarna heb ik veel planken aan elkaar verlijmd zodat het dieper werd en wanneer het droog was had ik het op formaat gezaagd voor de lange en korte planken.
De langere planken hadden we tussen de kastjes verbonden doormiddel van schroeven en zo diende ze als poten en tussenschotten voor de boekenplankjes. Hiertussen hebben we dus de kleine plankjes verbonden en zo hebben wij een boekenkast van 6×4 meter gemaakt.
Samen met onze lieve collega Maarten van Qbxs stands hebben wij samen de boekenkast in elkaar kunnen zetten.

Naast de boekenkast hebben wij ook een lichtbak gemaakt dat dient als bar. Deze bar bestond al en wij hebben alleen een voorkant uit laten laseren en verbonden aan de bar.
Ook was het nodig om een extra kleiner kastje te maken voor opslag, hier heb ik een skelet voor gemaakt en heb ik planken hout ertussen verbonden waardoor je het skelet nog zou kunnen zien.
De deur hebben we groen geschilderd zodat het in verbinding stond met de muren die wij groen hebben geschilderd.

Voor de mensen die daar een cursus wilde volgen die in een rolstoel zitten heb ik 2 schansen gemaakt zodat zij zonder moeite de verhoging op en af kunnen gaan.
Deze schansen zijn ook groen geschilderd met zwarte, zilveren randen.
Ook was er een vloerverbreding nodig om daarop een glazen, stalen muur te maken zodat men niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Deze vloerverbreding is ook gemaakt doormiddel van een skelet en planken die daarop verbonden zijn.

Het bedrijf ILFU ging verhuizen en het was aan Ro-Enzo om die opdracht op zich te nemen. Wel was Ro-Enzo te druk met een opdracht in Spanje en heeft dus mij gevraagd om een boekenkast van 6×4 meter te maken.

Deze boekenkast is gemaakt van steigerplanken, dit zijn vurenhouten planken die in steigers zijn gebruikt in de bouw. Het leuke hiervan is dat je gebruikssporen ziet in het hout. Deze gebruikssporen zijn wat grijzig vanwege het cement dat gebruikt wordt in de bouw en deze gebruikssporen geven karakter. 

Ik ben begonnen met het maken van de kleinere kastjes, deze kastjes waren bedoeld om spullen in op te bergen die ze vaker nodig hadden in de cursuskamer. 
Deze kastjes hebben allemaal 2 deuren die verbonden zijn doormiddel van zwarte staarthengscharnieren en deze deuren kun je openmaken met ronde, zwarte deurknoppen.

Daarna heb ik veel planken aan elkaar verlijmd zodat het dieper werd en wanneer het droog was had ik het op formaat gezaagd voor de lange en korte planken.
De langere planken hadden we tussen de kastjes verbonden doormiddel van schroeven en zo diende ze als poten en tussenschotten voor de boekenplankjes. Hiertussen hebben we dus de kleine plankjes verbonden en zo hebben wij een boekenkast van 6×4 meter gemaakt.
Samen met onze lieve collega Maarten van Qbxs stands hebben wij samen de boekenkast in elkaar kunnen zetten.

Naast de boekenkast hebben wij ook een lichtbak gemaakt dat dient als bar. Deze bar bestond al en wij hebben alleen een voorkant uit laten laseren en verbonden aan de bar.
Ook was het nodig om een extra kleiner kastje te maken voor opslag, hier heb ik een skelet voor gemaakt en heb ik planken hout ertussen verbonden waardoor je het skelet nog zou kunnen zien.
De deur hebben we groen geschilderd zodat het in verbinding stond met de muren die wij groen hebben geschilderd.

Voor de mensen die daar een cursus wilde volgen die in een rolstoel zitten heb ik 2 schansen gemaakt zodat zij zonder moeite de verhoging op en af kunnen gaan.
Deze schansen zijn ook groen geschilderd met zwarte, zilveren randen.
Ook was er een vloerverbreding nodig om daarop een glazen, stalen muur te maken zodat men niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Deze vloerverbreding is ook gemaakt doormiddel van een skelet en planken die daarop verbonden zijn.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!