Familiekast

Familiekast

Familiekast

Voor mijn afstudeerstuk heb ik aan mijn familie gevraagd of iemand een meubel ontworpen wilde hebben. Mijn opa reageerde super enthousiast en vroeg om een kast waarin hij zijn foto’s kan laten zien maar ook een opbergfunctie heeft. Hiervoor heb ik een groot onderzoek moeten doen over de interesses van mijn opa en welke stijl het beste bij hem past. 

Uit het onderzoek bleek dat mijn opa familie georiënteerd is en dat zijn stijl in meubels industrieel is. Deze stijl heeft vaak een grove afwerking en er word gewerkt met een combinatie van hout en staal. Dit heb ik terug laten komen in mijn ontwerpen.

In de ontwerpfase ben ik er achter gekomen dat ik kleine houten kastjes wilde maken met daaromheen stalen kokers. Tussen deze kokers heb ik stalen profielen gebruikt die de kastjes vasthouden. Het staalwerk heb ik zelf afgekort en aan elkaar gelast bij een kennis; Sjaak Klein Heerenbrink van Kustomfirepits.  Door de kastjes op elkaar te laten rusten en via alle kanten een tegendruk te creëren, zorgt de zwaartekracht ervoor dat alles vastgehouden wordt. Hiervoor heb ik geen extra verbindingen hoeven maken tussen het staal en het hout.

Aangezien mijn opa familie georiënteerd is, heb ik ervoor gekozen dat de hele familie een bijdrage kon leveren in de kast. Daarom heb ik ervoor gekozen om de handen van de familieleden in de kast te verwerken. Deze handafdrukken heb ik laten uitfrezen met een CNC Frees, maar eerst moest ik ervoor zorgen dat deze handen een 3D object waren voordat deze in de CNC Frees geïmporteerd werden. Deze 3D objecten heb ik gemaakt doormiddel van een 3D Scanner. Deze heb ik mogen lenen van een mede student en hiermee heb ik gedetailleerde handen kunnen maken en gebruiken in het ontwerp van elke deur. Wanneer de familie op bezoek is bij opa kan iedereen zijn hand in de deurtjes plaatsen en zich laten fascineren over het feit dat hun hand heel precies erin past. 

Voor mijn afstudeerstuk heb ik aan mijn familie gevraagd of iemand een meubel ontworpen wilde hebben. Mijn opa reageerde super enthousiast en vroeg om een kast waarin hij zijn foto’s kan laten zien maar ook een opbergfunctie heeft. Hiervoor heb ik een groot onderzoek moeten doen over de interesses van mijn opa en welke stijl het beste bij hem past. 

Uit het onderzoek bleek dat mijn opa familie georiënteerd is en dat zijn stijl in meubels industrieel is. Deze stijl heeft vaak een grove afwerking en er word gewerkt met een combinatie van hout en staal. Dit heb ik terug laten komen in mijn ontwerpen.

In de ontwerpfase ben ik er achter gekomen dat ik kleine houten kastjes wilde maken met daaromheen stalen kokers. Tussen deze kokers heb ik stalen profielen gebruikt die de kastjes vasthouden. Het staalwerk heb ik zelf afgekort en aan elkaar gelast bij een kennis; Sjaak Klein Heerenbrink van Kustomfirepits.  Door de kastjes op elkaar te laten rusten en via alle kanten een tegendruk te creëren, zorgt de zwaartekracht ervoor dat alles vastgehouden wordt. Hiervoor heb ik geen extra verbindingen hoeven maken tussen het staal en het hout.

Aangezien mijn opa familie georiënteerd is, heb ik ervoor gekozen dat de hele familie een bijdrage kon leveren in de kast. Daarom heb ik ervoor gekozen om de handen van de familieleden in de kast te verwerken. Deze handafdrukken heb ik laten uitfrezen met een CNC Frees, maar eerst moest ik ervoor zorgen dat deze handen een 3D object waren voordat deze in de CNC Frees geïmporteerd werden. Deze 3D objecten heb ik gemaakt doormiddel van een 3D Scanner. Deze heb ik mogen lenen van een mede student en hiermee heb ik gedetailleerde handen kunnen maken en gebruiken in het ontwerp van elke deur. Wanneer de familie op bezoek is bij opa kan iedereen zijn hand in de deurtjes plaatsen en zich laten fascineren over het feit dat hun hand heel precies erin past. 

Voor mijn afstudeerstuk heb ik aan mijn familie gevraagd of iemand een meubel ontworpen wilde hebben. Mijn opa reageerde super enthousiast en vroeg om een kast waarin hij zijn foto’s kan laten zien maar ook een opbergfunctie heeft. Hiervoor heb ik een groot onderzoek moeten doen over de interesses van mijn opa en welke stijl het beste bij hem past. 

Uit het onderzoek bleek dat mijn opa familie georiënteerd is en dat zijn stijl in meubels industrieel is. Deze stijl heeft vaak een grove afwerking en er word gewerkt met een combinatie van hout en staal. Dit heb ik terug laten komen in mijn ontwerpen.

In de ontwerpfase ben ik er achter gekomen dat ik kleine houten kastjes wilde maken met daaromheen stalen kokers. Tussen deze kokers heb ik stalen profielen gebruikt die de kastjes vasthouden. Het staalwerk heb ik zelf afgekort en aan elkaar gelast bij een kennis; Sjaak Klein Heerenbrink van Kustomfirepits.  Door de kastjes op elkaar te laten rusten en via alle kanten een tegendruk te creëren, zorgt de zwaartekracht ervoor dat alles vastgehouden wordt. Hiervoor heb ik geen extra verbindingen hoeven maken tussen het staal en het hout.

Aangezien mijn opa familie georiënteerd is, heb ik ervoor gekozen dat de hele familie een bijdrage kon leveren in de kast. Daarom heb ik ervoor gekozen om de handen van de familieleden in de kast te verwerken. Deze handafdrukken heb ik laten uitfrezen met een CNC Frees, maar eerst moest ik ervoor zorgen dat deze handen een 3D object waren voordat deze in de CNC Frees geïmporteerd werden. Deze 3D objecten heb ik gemaakt doormiddel van een 3D Scanner. Deze heb ik mogen lenen van een mede student en hiermee heb ik gedetailleerde handen kunnen maken en gebruiken in het ontwerp van elke deur. Wanneer de familie op bezoek is bij opa kan iedereen zijn hand in de deurtjes plaatsen en zich laten fascineren over het feit dat hun hand heel precies erin past. 

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!