Presentatie kast

Presentatie kast

Presentatie kast

Voor mijn laatste school project hebben wij de opdracht gekregen om een bestaand bedrijf te kiezen en voor hun een opdracht te maken. Mijn groepje heeft ervoor gekozen om een klein bedrijf te kiezen die gefocust is op het maken van sieraden. Voor deze sieraden wilde zij graag een oplossing voor het opbergen van de sieraden tegelijk met het presenteren van de sieraden voor als zij op een beurs ging staan. 

Hiervoor heb ik ervoor gekozen om een presentatie kast te maken met de vormen die de klant het best bij haar vond passen. Sieraden zijn bedoeld om te dragen en om ermee te verfraaien, meestal wordt dit gedaan om te laten zien hoe chic je bent. Om deze stijl te gebruiken in de kast hebben we ervoor gezorgd dat de kast van eiken is gemaakt met een bourbon monocoat afwerking. Door deze afwerking creëer je een warme kleur dat past bij de sieraden. Het uiterlijk van de kast bestaat uit strakke vormen en dunne latjes, zodat de mensen die de sieraden willen bekijken, genoeg aan de binnenkant kunnen zien en zo min mogelijk worden gehinderd door hout dat in het zicht zit. Door plexiglazen platen heb ik ervoor gezorgd dat mensen niet zomaar bij de sieraden kunnen komen en er volledig doorheen kunnen kijken zoals glas. Omdat plexiglas heel flexibel is en niet snel breekt voorkomt dit schade tijdens het vervoer. En voor de deur- en ladeknoppen heb ik ervoor gekozen om messing knoppen te gebruiken omdat messing bijna dezelfde kleur heeft als goud en een goudsmid veel met dat materiaal werkt. De keuze van de soort knoppen heb ik bij de klant gelegd met de vraag welke zij het beste vind passen bij de stijl in haar bedrijf.

In 2 lades heb ik velvet groene stof over schuinrubber gelegd met snijlijnen erin zodat de klant de ringen erin kan verbergen en in de andere 4 lades heb ik allen de groene stof om een plaat 3mm multiplex gelegd en in de lade gelegd, zodat de klant die dan zelf in kan delen met sieraden en andere producten. Ik heb deze keuze gemaakt zodat de klant in een latere periode altijd terug kan komen als ze een andere kleur stof wilt hebben. Dan kan ik met dezelfde maten dezelfde binnenkant maken voor de lades met een andere kleur stof.
En als laatste heb ik aan de onderkant 4 kleinere rubbertjes vast gemaakt zodat de onderkant van het hout niet direct elke tafel beschadigd.

Voor mijn laatste school project hebben wij de opdracht gekregen om een bestaand bedrijf te kiezen en voor hun een opdracht te maken. Mijn groepje heeft ervoor gekozen om een klein bedrijf te kiezen die gefocust is op het maken van sieraden. Voor deze sieraden wilde zij graag een oplossing voor het opbergen van de sieraden tegelijk met het presenteren van de sieraden voor als zij op een beurs ging staan. 

Hiervoor heb ik ervoor gekozen om een presentatie kast te maken met de vormen die de klant het best bij haar vond passen. Sieraden zijn bedoeld om te dragen en om ermee te verfraaien, meestal wordt dit gedaan om te laten zien hoe chic je bent. Om deze stijl te gebruiken in de kast hebben we ervoor gezorgd dat de kast van eiken is gemaakt met een bourbon monocoat afwerking. Door deze afwerking creëer je een warme kleur dat past bij de sieraden. Het uiterlijk van de kast bestaat uit strakke vormen en dunne latjes, zodat de mensen die de sieraden willen bekijken, genoeg aan de binnenkant kunnen zien en zo min mogelijk worden gehinderd door hout dat in het zicht zit. Door plexiglazen platen heb ik ervoor gezorgd dat mensen niet zomaar bij de sieraden kunnen komen en er volledig doorheen kunnen kijken zoals glas. Omdat plexiglas heel flexibel is en niet snel breekt voorkomt dit schade tijdens het vervoer. En voor de deur- en ladeknoppen heb ik ervoor gekozen om messing knoppen te gebruiken omdat messing bijna dezelfde kleur heeft als goud en een goudsmid veel met dat materiaal werkt. De keuze van de soort knoppen heb ik bij de klant gelegd met de vraag welke zij het beste vind passen bij de stijl in haar bedrijf.

In 2 lades heb ik velvet groene stof over schuinrubber gelegd met snijlijnen erin zodat de klant de ringen erin kan verbergen en in de andere 4 lades heb ik allen de groene stof om een plaat 3mm multiplex gelegd en in de lade gelegd, zodat de klant die dan zelf in kan delen met sieraden en andere producten. Ik heb deze keuze gemaakt zodat de klant in een latere periode altijd terug kan komen als ze een andere kleur stof wilt hebben. Dan kan ik met dezelfde maten dezelfde binnenkant maken voor de lades met een andere kleur stof.
En als laatste heb ik aan de onderkant 4 kleinere rubbertjes vast gemaakt zodat de onderkant van het hout niet direct elke tafel beschadigd.

Voor mijn laatste school project hebben wij de opdracht gekregen om een bestaand bedrijf te kiezen en voor hun een opdracht te maken. Mijn groepje heeft ervoor gekozen om een klein bedrijf te kiezen die gefocust is op het maken van sieraden. Voor deze sieraden wilde zij graag een oplossing voor het opbergen van de sieraden tegelijk met het presenteren van de sieraden voor als zij op een beurs ging staan. 

Hiervoor heb ik ervoor gekozen om een presentatie kast te maken met de vormen die de klant het best bij haar vond passen. Sieraden zijn bedoeld om te dragen en om ermee te verfraaien, meestal wordt dit gedaan om te laten zien hoe chic je bent. Om deze stijl te gebruiken in de kast hebben we ervoor gezorgd dat de kast van eiken is gemaakt met een bourbon monocoat afwerking. Door deze afwerking creëer je een warme kleur dat past bij de sieraden. Het uiterlijk van de kast bestaat uit strakke vormen en dunne latjes, zodat de mensen die de sieraden willen bekijken, genoeg aan de binnenkant kunnen zien en zo min mogelijk worden gehinderd door hout dat in het zicht zit. Door plexiglazen platen heb ik ervoor gezorgd dat mensen niet zomaar bij de sieraden kunnen komen en er volledig doorheen kunnen kijken zoals glas. Omdat plexiglas heel flexibel is en niet snel breekt voorkomt dit schade tijdens het vervoer. En voor de deur- en ladeknoppen heb ik ervoor gekozen om messing knoppen te gebruiken omdat messing bijna dezelfde kleur heeft als goud en een goudsmid veel met dat materiaal werkt. De keuze van de soort knoppen heb ik bij de klant gelegd met de vraag welke zij het beste vind passen bij de stijl in haar bedrijf.

In 2 lades heb ik velvet groene stof over schuinrubber gelegd met snijlijnen erin zodat de klant de ringen erin kan verbergen en in de andere 4 lades heb ik allen de groene stof om een plaat 3mm multiplex gelegd en in de lade gelegd, zodat de klant die dan zelf in kan delen met sieraden en andere producten. Ik heb deze keuze gemaakt zodat de klant in een latere periode altijd terug kan komen als ze een andere kleur stof wilt hebben. Dan kan ik met dezelfde maten dezelfde binnenkant maken voor de lades met een andere kleur stof.
En als laatste heb ik aan de onderkant 4 kleinere rubbertjes vast gemaakt zodat de onderkant van het hout niet direct elke tafel beschadigd.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!

Laat hier uw reactie achter

heeft u nog een vraag?

Heeft u meer vragen of opmerkingen over dit project of iets anders, dan beantwoord ik deze graag.

Bekijk meer projecten!